Borsodi kutyahorror: csontsoványan, borzalmas állapotban került a MÁSA-hoz, még az életéért küzdenek

Megosztás

Elképesztő, a kutyának a nevet és chipet is adtak gazdái, majd érthetetlen és felfoghatatlan módon végignézték, ahogy csontsovánnyá sorvad az éheztetéstől. Kiskutyája is született, az utolsó utáni pillanatban sikerült mindkét állatot megmenteni, bár Müzliért továbbra is küzdeni kell.

Egy bejelentés és az állatbarátok összefogása mentette meg Müzlit. A bejelentő szerint a gazdák az előző kutyájukat is halálra éheztették.

A Miskolci Állatsegítő Alapítvány szerdán posztolt arról, hogy hozzájuk került Müzli, a 2 éves nőstény kutya, egy életben maradt kölykével. A feltett kép magáért beszélt: az állat csonttá soványodva.

Az oldalon megosztották a kutyus történetét is, ezt változtatás nélkül közöljük:

Anikó, aki civil állatvédő bejelentést kapott egy rossz állapotban lévő gazdás kutyáról. A bejelentő elmondta, hogy a kutya gazdáinak már volt előzőleg is kutyája, aki éhen halt. A mostani rossz állapotú kutyát már nem látják egy ideje az udvaron, azt hitték meghalt, de aztán halk sírást hallottak a portán fekvő fáskamrából, ezért egy lyukon belestek: ott feküdt Müzli.
Anikó Gáborral együtt kiment a címre, de hiába csengetett, nem jött senki, a kutyát pedig nem látta sehol. Később újra visszatért, ekkor kijött az egyik szomszéd, egy roma férfi, aki elmondta, hogy mindig otthon vannak a gazdák, és igen, van ott egy nagyon sovány kutya kiskutyákkal… 
A férfi bement a portára, verte az ajtót, de nem jöttek ki. Amikor a férfi kinyitotta a kamrát, kijött egy fiatal nő, és szemrebbenés nélkül letagadta, hogy nekik lenne kutyájuk. De a férfi lefotózta az öntudatlan csontváz Müzlit a kiskutyájával és Anikó közölte a nővel, hogy ha nem adja oda azonnal a kutyákat, akkor hívja a rendőrséget. Muszáj volt sarokba szorítani, Müzlinek minden perc számított… Anikó megkapta a kutyákat és behozta hozzánk őket, az egyetlen életben maradt kicsit ideiglenesen hazavitte, ezáltal segítve rajtunk is, és a kiskutyuson is!
Mint már tegnap írtuk, Müzli chipes, a fiatal nő a gazdája. Férjével egy Tisza-parti kistelepülésen élnek, és bár nem jól szituáltak, de ez nem mentség arra az ép ésszel fel nem fogható borzalomra, amit KETTEN EGYÜTT TETTEK A KUTYÁKKAL… Számunkra ez az egyik döbbenetes momentuma ennek a történetnek! Két ember teljes egyetértésben halálra éheztet kutyákat???? Hogy tudták nap, mint nap nézni a szemük előtt elsorvadó kutyát?????

Az alapítvány szándékosan nem adott meg olyan információkat a posztban, amik alapján a gazdák azonosíthatóak lehetnének. Ennek egyik oka, hogy a történetben szereplő nő állapotos. Úgy tudni egyébként, hogy a párt már többen feljelentették a hatóságoknál.
– Ennek most fogunk utánajárni, első és legfontosabb teendőnk megpróbálni Müzlit stabilizálni, majd meggyógyítani, ezután a hatóságokhoz fordulunk, és nem hagyjuk annyiban a történteket – írják. Még mindig nincs túl az életveszélyen a kutyus, de már legalább jó kezekben van. Hihetetlen, hogy ilyen megtörténhet.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek